Wat een Toestand!

Je staande houden bij dreiging en (levens)gevaar

Een dag gebaseerd op de Poly Vagaal Theorie van Stephen Porges.
Met de inzet van Paarden.

Waarom deze Dag?

De Poly Vagaal Theorie van Stephen Porges is niet nieuw. Sterker nog, de theorie die in de jaren ’70 de eerste vorm kreeg, vormt de basis voor een tal aan modellen, benaderingen en technieken die ingezet worden.

En toch staat de theorie momenteel midden in de aandacht.

Waarom deze dag? Op deze dag kun je kennismaken met ‘Overleving in de Innerlijke Kudde’. Gebaseerd op de Poly Vagaal Theorie. Mét de inzet van Paarden.

Overleving in de Innerlijke Kudde gaat diep in op de wonderlijke manier waarop wij mensen toegerust zijn om ons staande te houden bij dreiging en gevaar. En hoe de manier waarop wij met onveiligheid omgaan invloed heeft op ons dagelijkse functioneren. Met de inzet van paarden die van nature signalen van veiligheid en onveiligheid tonen.

Je maakt op deze dag ook kennis mijn werkwijze: Martine en haar kudde.

Wat een Toestand!

‘Alleen kalmte kan u redden’, ‘Sla erop!’, ‘Ren voor je leven!’.

Zomaar wat bekende uitingen die zo mooi illustreren welke verschillende toestanden er zijn in relatie tot omgaan met dreiging en gevaar. Wanneer onveiligheid zich toont, al is het in de kleinste vorm, verandert de toestand bij ons van binnen. We bewegen (mobilisatie) of kunnen niet meer bewegen (immobilisatie) en alles daar tussen in. Dit alles wordt onbewust geregeld door ons zenuwstelsel.

Maar hoe werkt ons wonderlijke zenuwstelsel eigenlijk? Hoe krijg je zicht en grip op onbewuste bewegingen/ toestanden die bedoeld zijn om ons te laten overleven?

Welke invloed hebben deze verschillende toestanden op ons dagelijkse functioneren? Hoe herken je dit? Bij jezelf en je cliënten? Wat als je zenuwstelsel gevaar detecteert, terwijl het eigenlijk veilig is? Hoe verhoudt de theorie zich ten opzichte van paarden?

Tijdens de themadag maak je kennis met deze vragen. Verrijkend en uitnodigend om deze bijzondere wereld van binnen verder te onderzoeken.

Praktisch

Deelnemers van eerdere trainingen hebben reeds ervaren hoe mijn werkwijze zich onderscheidt van andere trainingen.
Door de combinatie van theorie, het inzetten van materialen & beeldende taal wordt leren een hele ervaring.

Al deze elementen zijn aanwezig op de dag. Een dag voor nieuwsgierigheid, vragen en uitnodigingen tot meer vragen.

De Poly Vagaal Theorie wordt geïntroduceerd en geef je op een creatieve manier vorm. Daarna volgen er een of meerdere activiteiten bij de paarden.

Ik zet in op een verrijkende & heerlijke speelse dag! Graag tot ziens!

Paarden tonen Innerlijke Bewegingen. Zij resoneren op signalen van veiligheid en onveiligheid. Juist daarom zijn ze zo waardevol voor het werken met cliënten. Mits je als begeleider begrijpt op welke toestand de paarden resoneren.
Herkennen of het paard veiligheid of onveiligheid toont is essentieel voor de ontwikkeling van cliënten.
Je dit eigen maken verandert je attitude als begeleider.

De dag start om 10:00 en eindigt rond 16:30
Middag pauze van 13:00-14:00, incl verzorgde lunch
Drinken en versnapering zijn aanwezig

Data: 2 & 3 maart 2023

Investering: €250,00 excl BTW

Minimaal deelnemers 3 maximaal 6

Locatie: Eindsestraat 47, 6613 AR, Balgoij


De Poly Vagaal Theorie is niet zomaar een methode of techniek die je kunt toepassen. Het vraagt van jou als begeleider; je inleven, de theorie doorléven en voorleven. Door werkelijk te begrijpen hoe en wanneer de innerlijke toestanden van je cliënten en jouzelf als begeleider veranderen.
Hoe jij, samen met je client, in en aan veiligheid kan werken. Dat begint bij jou als begeleider. Met en zonder paarden.

BiB Balgoij


%d