Kudde Landschap

Kudde Landschap is een werkvorm waarbij je de binnen wereld van je cliënt letterlijk zichtbaar maakt. Dit door zijn of haar innerlijk landschap vorm te geven met materialen. Een werkvorm waarbij uit wordt gegaan van de metafoor van de Innerlijke Kudde.

Hoe ziet die kudde er uit, in welk landschap is zij groot gegroeid. Waar kan de kudde
schuilen, grazen, zich voeden. Waar is gevaar. Hoe zien belemmeringen eruit. Waar  dienen hulpbronnen zich aan. Een krachtige visuele werkvorm voor volwassenen en  kinderen.
voor doeners en mensen die graag werken met beelden.

Kudde Landschap komt uit eigen stal. Inspiratie voor deze heerlijke werkvorm heb ik in de afgelopen jaren op gedaan. De basis heb ik geleerd van oa Gerrie Reijersen van
Buuren (Therapie in Beeld) Riet Fiddelaers Jaspers en Machteld Lavell (Verlies in Beeld).

Het zelf invulling geven aan een Kudde Landschap biedt jou en je cliënten een krachtige
werkvorm. Je leert tijdens de training ook hoe je Kudde Landschap kunt integreren in het werken met paarden. 

Kudde Landschap kun je toepassen in je paddock, bij de paarden, in de natuur, je tuin, maar ook gewoon binnen als dat je voorkeur heeft. Er wordt gewerkt met allerlei soorten
materialen. ‘Een klein feestje’. Zo wordt de training wel genoemd.


Na het volgen van de 3-daagse basis training is het mogelijk om thema dagen te volgen ter uitbreiding van het Kudde Landschap. De inhoud van deze themadagen kan in afstemming bepaald worden. Houd voor data de agenda in de gaten.

Ik geniet ervan om mijn fantasie en creativiteit de vrije loop te laten. Zelf en tijdens het werken met cliënten.  Bepakt en bezakt met mijn Schleich paardjes heb ik heel wat uren doorgebracht aan de oevers van de Maas. Daar kreeg menig Kudde Landschap vorm en ontstonden de filmpjes en vele illustraties voor mijn boekjes en gedichten.

Wil jij dit ook leren, je bent meer dan welkom!

Aantal dagen: 3
Leertijden: 10:00-17:00 (inclusief verzorgde vegetarische lunch)
Aantal deelnemers: minimaal 2 maximaal 6 personen
Kosten: €695,00 excl BTW
Indien gewenst is gespreide betaling mogelijk.

%d