Genogram in Beeld bij de Paarden

Het Genogram in 3D.
Met de inzet van Materialen
En… gecombineerd met een sessie
bij de paarden!

Wat is een Genogram?
Het genogram is een schematisch weergave van je systeem van herkomst.
Door generaties op een schematische manier op papier te zetten, krijg je meer zicht in waar je vandaan komt.
Iedereen krijgt een plek op papier. Jij, broers en zussen. Je ouders, ooms en tantes, grootouders, iedereen die bekend is. En… soms ook diegene die niet bekend is of niet bij naam genoemd wordt. Dat klinkt raar, maar wij ‘weten vaak meer dan we denken’.
Het genogram verschilt van een stamboom, omdat een genogram aangevuld wordt met extra informatie. Feiten, gebeurtenissen, stromingen, tijdgeest….

Je kunt op verschillende manieren met een genogram werken. Uit de ervaring blijkt dat de nadruk vaak ligt op ingrijpende gebeurtenissen, trauma’s en verlies.
Bij Het Genogram in Beeld wordt vooral vanuit de lichte kant gewerkt.
Krachtkanten worden in het licht gezet met behulp van materialen: Materialen die uitnodigen, eren, verhelderen en beschermen.

Krachtbronnen in je systeem van herkomst krijgen ruimte. Steunende en helende bewegingen tonen uit het systeem van herkomst jou. Een manier van werken waarbij de beweging naar het leven meer zichtbaar wordt.

Door het genogram aan te vullen met materialen komt het als het ware tot leven.
In voorbereiding op de dagen wordt je uitgenodigd om een eerste schets te maken van je eigen genogram. Erg leuk en boeiend om te doen.

Dag 1
Op deze gezellige en inspirerende dag breng je jouw genogram, of een deel ervan in beeld. Aangevuld met materialen. Je wordt begeleid in het verkennen en uitproberen van verschillenden werkvormen.
Er wordt samengewerkt.

Dag 2
Een prachtig vervolg op de eerste dag. Op deze tweede dag brengen we elementen van jouw genogram in de ruimte. Dit kan betekenen dat je in de nabijheid van de paarden werkt of misschien wel in de wei zonder paarden.
Bij de vijver of ergens anders op het erf.
Ook op deze dag kun je kiezen uit verschillende werkvormen en ideeën.
Misschien ben je zo geïnspireerd, dat de ideeën uit je eigen bron komen!

Wat leveren de dagen jou op?
Als je als begeleider al bekend bent met het Genogram als werkvorm, bieden deze dagen je een tal van verdiepende en creatieve alternatieven.
Het genogram wordt voornamelijk ‘plat’ ingezet Inkt op papier.
Na deze dagen is de kans klein dat je dat blijft doen 😉

Misschien ben je nieuwsgierig naar deze werkvorm als begeleider. Harstikke leuk! Je bent van harte welkom om het genogram op verschillende manieren te verkennen. Natuurlijk door deze zelf vorm te geven en ermee te spelen.

Maar ook als je dit voor jezelf doet, omdat je nieuwsgierig bent naar je herkomst, nodig ik je van harte uit om je aan te sluiten! Deelnemers komen vanuit verschillende bewegingen naar deze dagen. Daar bestaat geen onderscheid.
Je zult jezelf nog beter leren kennen, na deze dagen.

De dagen zijn voortgekomen uit jarenlange ervaring met het werken met genogrammen. Mijn werkwijze is door de tijd heen sterk veranderd.
Het genogram heeft veel speelse elementen in zich en leent zich heel mooi voor het werken in de nabijheid van de paarden, waardoor nog meer verdieping ontstaat. Nieuwsgierig?

We werken met verschillende vormen, uitwerkingen en ideeën. Een speelse en gezellige dag die jou heel veel meer informatie geeft over waar jij zelf vandaan komt!
Ter voorbereiding wordt je gevraagd om jouw genogram op papier te zetten. Hiervoor krijg je alle informatie ruim van tevoren opgestuurd

Je hoeft geen coach of begeleider te zijn om mee te doen. Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden.

Data 22 & 23 september 2023
In samenwerking met Lieselotte Cloet Coaching en Begeleiding met Paarden

Locatie: Oude Heirweg 2, 8810 Lichtervelde, België

Tijden: 10:00-17:00 inclusief een verzorgde lunch

Investering: €275 p/p excl btw, minimaal 3, maximaal 8 personen

Aanmelden kan via onderstaand Contact Formulier

%d