Ik zoek een boom.

Leestijd ongeveer 2 minuten.
Luister je liever dan dat je leest? Druk dan op deze download:

Er gebeurt van alles. Maar de zon schijnt wel. Die maakt het geel van de bloemen extra fel. De paarden vinden die bloemen lekker. Maar hij wil niet bij de paarden. Ze zijn zo groot. En ze luisteren niet. Je kunt ze niet stoppen. Dus je weet niet wat ze gaan doen. Hij rent lekker met zijn broer door het gras en ze maken lol. De paarden staan toch achter het hek. Die kunnen niet bij hun komen.

Het spelen is voorbij. Er wordt iets aan zijn broer gevraagd wat ie niet wil. Dat kent hij. Dat gebeurt best vaak. Zijn broer verandert dan. En alles om hem heen verandert dan ook. Het wordt dan spannend.
En als het spannend wordt veranderen ook de grote mensen. Die gaan dan van alles proberen.
Dat spannend voelt hij vooral in zijn buik. Stroompjes en prikkeltjes.
Gelukkig staat er een grote boom. Met zo’n dikke stam. Als je daar achter gaat staan, is het beter. Dan kun je je verstoppen, maar nog wel kijken wat er allemaal gebeurt.
Of het allemaal goed gaat.

Als het spannend om hem heen wordt, wordt het ook spannend bij hem van binnen. Dan gaan zijn ogen extra goed opletten en horen zijn oren nog veel meer. Dan lijkt het alsof zijn hoofd steeds groter wordt. Die pikt alles in de omgeving op. En hoe meer zijn hoofd oppikt, hoe meer zijn lichaam zich wil verstoppen. Veilig achter de boom. Daar kan hem niets gebeuren. Een prachtige plek waar hij de wereld om zich heen kan scannen.
En als er geen boom staat, gaat hij gewoon achter zijn papa staan. En altijd zo dat hij kan zien wat er gebeurt. Zo blijft hij in verbinding met de wereld om zich heen. De boom en zijn papa als anker voor als het spannend wordt. Als die er zijn hoeft hij niet te verdwijnen, want verdwijnen is niet spannend. Verdwijnen is doodeng. Dan raak je de wereld om je heen kwijt en ben je helemaal alleen met al dat spannende.

Geef een reactie

%d